LoHabourn.blogg.se

Luciatåg.

Publicerad 2015-12-17 23:23:15 i Allmänt, Jul,

Jag har inte gått i ett Luciatåg sedan mellanstadiet så när min bästa kompis Marta berättade att hon och några av hennes gamla klasskompisar skulle gå Luciatåg på ett gäng olika ålderdomshem, lät de så mysigt att jag frågade om jag fick följa med. Bara för att titta på. Hon svararade med att fråga om jag ville vara med som Lucia... Jag sa ja, på ett villkor, att jag slapp sjunga. Det gick hon till min glädje med på. Marta gick nämnligen i musikklass och jag vet att hon och hennes kompisar sjunger helt underbart och jag ville inte förstöra deras skönsång. Så i söndags for vi runt på fyra olika ålderdomshem och spred ljus och sång och det var helt underbart att se de gamla människorna. Några grät, några skrattade, några sov och några sjöng med. 
När vi lussat klart vid 16.00 tiden började det snöa. Som magi.
 
Väl hemma hade jag en hel del stearin att försöka få loss. Det var helt galet hur mycket som hade fastnat i håret. Men det var det värt. Att få delta i något så fint som ett Luciatåg med skönsång genererade så mycket julstämning att det var värt allt stearin i världen. 

Små grupper av jul.

Publicerad 2015-12-09 15:14:00 i Allmänt,

Något som är nytt för mig i år är att göra julgrupper. Har alltid älskat bilderna på natur och blommarrangemang i jultidningarna som jag läser så nu ville jag testa lite själv. Försökte hålla det ganska enkelt med hyacinter, mossa och ljus. Dock är ljusen närmast mossan led-ljus pga brandrisken. Är alltid lite extra nojig för brand såhär i juletider så jag är extremt nogrann med sånt som kan vara en brandrisk. Extra viktigt tycker jag att det är när man bor i lägenhet då man faktiskt kan utsätta andra grannar för fara och inte bara sig själv (vilket man såklart inte heller ska göra).
 
Tomten är från min mormor och den har tidigare varit hos min mamma så det känns väldigt fint att få ha den hemma hos mig.
De här blommorna fick jag av G för TRE veckor sen. De har verkligen hållt sig fina helt sjukt länge!
Hyacinterna är lite på nedgång men doftar fortfarande gott.
Centerpiecen på middagsbordet.
Loppisfyndet i mässing blev fint med julstjärnor.
En liten ljusbricka som verkligen luktar jul...underbart!
 
 
 

Ett axplock av årets julkort.

Publicerad 2015-12-08 13:38:25 i Allmänt, Jul,

När jag var liten så var en av de bästa sakerna med julen alla de vackra julkort dök upp i brevlådan. Framförallt de glittriga och glimmande fick de att lysa i mina barnögon.
 
När jag blev vuxen och flyttade hemifrån hände det nåt och det kändes nästan roligare att skicka julkort än att få. Jag brukade köpa julkort från Unicef eller någon annan stiftelse som skänkte pengarna till välgörenhet, och det tycker jag fortfarande är väldigt bra såklart, men det är ju så roligt att göra egna julkort.
I år är tredje året som jag gör julkorten och nu var jag klar redan i början av november med de ca 30 kort som postades igår. Jag fokuserade på lite återbruk kan man säga, använde julbilder jag hittade i olika tidningar, limmade dem på rött eller svart lite tjockare papper och blingade med glitterlim och klistermärken. Enklare än så blir det inte. Jag försöker även fokusera på att skriva lite persolnligare meddelanden på korten iställer för bara "God Jul och Gott Nytt År" för det uppskattar jag själv så mycket när andra gör.
 

Om

Min profilbild

Lo Habourn

Pyssel och DIY galen 29-åring, boende i Stockholm. Pluggar sömnad och design. Nykter på heltid men njuter av mina andra ovanor som snus, kaffe och socker. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela