LoHabourn.blogg.se

Gör din egen deo.

Publicerad 2015-07-29 16:45:00 i DIY, Hudvård, hälsa,

Du behöver:
- Skål
- Dl-mått
- Kokosolja 1 dl
- Potatismjöl 1/4 dl
- Bikarbonat 1/4 dl
- Alt. eteriska olja efter smak.
 
Såhär gör du:

1. Ifall kokosoljan är i fast form kan du micra den några sekunder, eller smält i vattenbad. 
2. Häll i den eller de eteriska oljor du valt, i den mängd du tycker passar, doftmässigt.
3. Blanda i potasismjöl och bikarbonat och blanda tills det är helt slätt.
4. Lägg i en burk och använd händerna vid applicering, eller om du har en gammal "stick-deo" tub, kan du fylla den och ställ in i kylen tills det stelnat.
 
Jag har succesivt bytt ut mina vanliga hudvårdsprodukter mot ekologiska och numera gör jag det mesta själv. Det enda vanliga produkterna jag alltid har sagt att jag inte vill vara utan är deo och tandkräm, då jag tycker att de ekologiska varianterna inte varit bra, deon funkar inte och tandkrämerna smakar illa. Men nu har jag använt den här hemgjorda i ca en vecka och jag tycker absolut att det funkar. Ingen svettlukt so far :) Och ett tips på ekologisk tandkräm som faktiskt smakar bra och håller munnen fräsch är dr Organics, den är riktigt bra! Så nu är det ekologiskt all the way!
 
 
 

Uppdatering

Publicerad 2015-07-28 20:38:11 i DIY, Lägenheten, Pyssel,

Jag var inte helt nöjd med snörlampan som jag gjorde för ett tag sen, så nu klippte jag av den på mitten och sprayade den i kopparfärg. Jag tycker den ger ett varmare sken och passar bättre in. Vad tycker ni?
 

Matbordet och stolarna.

Publicerad 2015-07-27 22:25:36 i DIY, Lägenheten,

Äntligen, äntligen, äntligen är matbordet och stolarna till vardagsrummet klara!
 
För typ nio månader sen såg jag fyra trästolar på en bytessida på facebook som jag bara fell in love with. Jag bytte till mig dem mot en flaska vin (score) och även fast jag inte hade någonstans att ha dem så bara visste jag att de skulle bli perfekta för mig och Gunnar någon dag. Och nu så var den dagen kommen. Så vi åkte och köpte ett matbord av furu på ikea. Väldigt plain, vilket är bra när man vill måla. Men när vi monterat ihop bordet kände jag att det var ganska fint med trä, framförallt i kontrast till färgen vi planerat att måla om stolarna i. Men nytt trä tycker jag är ganska ocharmigt, så jag fick för mig att jag skulle åldra det lite på ett sätt som jag upptäckt på pinterest för några veckor sen. Dock var det tipset tänkt till lite midre saker typ träramar och askar, men jag tänkte att, what the hell, funkar det på smått borde det funka på stort. Och det gjorde det verkligen. Här är resultatet:
 
Här kommer en instruktion på hur du går tillväga om du skulle vara sugen på att testa:
 
Du behöver:
Svinto
Kaffesump
Ättiksprit
Glasbehållare med lock
 
1. Häll använd kaffesump i glasbehållaren, hur mycket beror på mängden trä. Till bordet använde jag kaffesump från två omgångar bryggning.
2. Fyll upp burken/glasbehållaren till två tredjedelar med ättiksprit.
3. Stoppa ner svinto så att behållaren blir full. Då ser det ur ungefär såhär:
 
4. Låt stå och dra över natten.
5. Se till att ha ett ordentligt underlag som skydd under trät som du ska åldra, då det är ganska starkt och kan färga av sig på golv eller bordytor ( hände mig första gången jag testade så nu hade jag en vaxduk under bordet när jag körde)
6. Sen är det bara att ta svinton och stryka på trät. Det syns inte så mycket i början, men det kommer fram med tiden så var inte orolig. Jag körde ett varv, lät det torka en stund, ca 15 min, och sedan körde jag ett varv till.
7. Låt torka. Beroende på storlek så tar ju detta självklart olika lång tid. Det bästa är om det kan stå i solljus så går det fortare.
8. Borsta av kaffesumpen och sen är det klart att använda!
 
Väldigt smidigt faktiskt. En sak som kan vara bra att veta är att det luktar unk när du använder svintovätskan, men lukten försvinner helt efter ca 2 dygn :)
 
Igår var vi som sagt helt klara och invigde bordet med en härlig måltid. Är verkligen så nöjd!
 
 
Ps. Stolarna är sprayade i färgen Stealth av Montana gold. 
 

Om

Min profilbild

Lo Habourn

Pyssel och DIY galen 29-åring, boende i Stockholm. Pluggar sömnad och design. Nykter på heltid men njuter av mina andra ovanor som snus, kaffe och socker. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela