LoHabourn.blogg.se

Putsa silversmycken

Publicerad 2015-07-25 02:34:57 i DIY, Smycken, Städning,

Idag har vi gått igenom lite kartonger och min kille hittade en gammal minneslåda. I den fanns en ring som han hittat som liten och han frågade om jag ville ha den. Den var fin men väldigt smutsig. Tänkte att det kanske skulle gå att putsa upp den. Dock har jag inget silverputsmedel hemma och eftersom jag är lite motsträvig mot starka kemikalier så googlade jag för och se om jag kunde hitta något fiffigt gammalt husmorsknep och det gjorde jag. 
 
Det här behöver du:
 
 
Såhär gör du:
1. Diska av silvret med diskmedel, skölj och torka.
2. Lägg aliminiumfolie i en skål, helst glas eller keramik, men funkar även med plast. Försök lägga folie en bit upp på kanterna.
3. Lägg i smycket eller smyckena.
4. Täck smyckena med bakpulver.
5. Häll på kokande vatten. Var försiktig när du häller på vattnet då det kommer börja bubbla en hel del och kan skvätta.
6. Låt ligga tills att det slutat bubbla. Är det fortfarande smutsigt, upprepa proceduren till du är nöjd.
7. Skölj av med vatten.
8. Vill du att det ska blänka lite extra kan du efter detta putsa upp smyckena med lite ketchup eller tandkräm. Jag körde ett varv med båda, men man ska vara lite försiktig med tandkrämen då den kan repa lite.
 
Såhär blev mitt resultat, jag är jättenöjd och kommer absolut att göra det här igen  :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lo Habourn

Pyssel och DIY galen 29-åring, boende i Stockholm. Pluggar sömnad och design. Nykter på heltid men njuter av mina andra ovanor som snus, kaffe och socker. Välkommen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela